Házirend

Házirendünk célja, hogy Vendégeinknek nyugodt, kellemes pihenést biztosítsunk, és elkerüljük az esetleges félreértéseket. Kérjük vigyázzanak a testi épségükre és a vendégház értékeire, berendezéseire!


 1. Turistaházunkat az érkezés napján 14:00 órától lehet elfoglalni, az utolsó napon legkésőbb 10:00 óráig kérjük elhagyni. Korai érkezés, illetve késői távozás előzetes egyeztetés alapján, kizárólag foglaltság függvényében lehetséges. Amennyiben előzetes megbeszélés hiányában legkésőbb 11:00 óráig Vendégeink nem jelentkeznek ki, automatikusan felszámoljuk a következő napi szállásdíjat.
 2. Megérkezéskor kérjük a vendégkönyvet kitölteni.
 3. A turistaházban csak az oda bejelentett Vendégek tartózkodhatnak. Kérjük Vendégeinket, hogy a szálláson látogatókat ne fogadjanak, idegeneket ne engedjenek be. Háziállatokat nem áll módunkban fogadni.
 4. Vendégeink a házat tisztán kapják és ottlétük alatt maguk gondoskodnak annak tisztán tartásáról (ehhez eszközöket biztosítunk).
 5. Kérjük a berendezési tárgyak és a fitness eszközök rendeltetésszerű használatát! A benti berendezési tárgyakat (ágy, ágynemű, asztalok, székek, stb.) kérjük, ne vigyék ki az udvarra.
 6. A vendégház jól felszerelt konyhával rendelkezik, viszont étkezést nem biztosítunk, Vendégeink saját magukról gondoskodnak. Boltok és éttermek a közelben találhatóak, ezekről információt szívesen adunk.
 7. A hulladékot szelektíven kérjük gyűjteni. A konyha mellett elhelyezett tárolókban a tiszta, laposra nyomott hulladék helyezhető el. Ha a házban elhelyezett szemetes esetleg megtelne, kérjük, ürítsék ki azt a kinti gyűjtőedénybe.
 8. A házban fatüzelésű kályha adja a meleget, ehhez biztosítjuk az aprófát. A kályha üzemeltetését elmondjuk a szállásra érkezéskor és igény esetén, szívesen segítünk.  A cserépkályha kihamuzásához kérjük a bádogvödröt használni és a hamut abban tárolni. A hamut tilos a benti szemetesekbe és a kinti műanyag kukába önteni!A cserépkályhában történő begyújtáskor olaj, petróleum vagy benzin használata tilos és balesetveszélyes!
 9. A házban és a fatárolóban dohányozni tilos és rendkívül tűzveszélyes. Kérjük, hogy kiemelten figyeljenek a tűzvédelmi szabályok betartására! Égő gyertyát, készülő ételt, frissen megrakott kályhát ne hagyjanak őrizetlenül, lefekvéskor a gyertyákat oltsák el. A kinti sütögető használata után a parazsat szíveskedjenek vízzel leönteni az esetleges tűz elkerülése érdekében.
 10. Ha elhagyják a turistaházat, kérjük, hogy csukják be az ablakokat. Így elkerülhető, hogy távollétük alatt a ház beázzon, illetve hogy illetéktelen személyek bejuthassanak. Kérjük, távozáskor és éjszakára a bejárati ajtót szíveskedjenek kulcsra zárni!
 11. A csendrendeletre és az erdőre való tekintettel megkérjük Vendégeinket, hogy 22 óra után a házban és a ház környékén ne hangoskodjanak, mások pihenését is tartsák tiszteletben.Napközben kérjük az erősítők mellőzését, engedve, hogy a vadak és a közeli vendégházban lakók is élvezzék az erdő zenéjét.
 12. A fitness park, a turistaház, a berendezések és a háztartási gépek nem rendeltetésszerű használatából, illetve a Házirend megszegéséből származó károkért Vendégeink anyagi felelősséggel tartoznak. A keletkezett károk rendezése a helyszínen történik.
 13. A vendégházban, a kertben és a gépkocsikban elhelyezett értéktárgyaikért, az udvarban parkoló gépkocsikban bekövetkezett károkért és az esetlegesen bekövetkezett balesetekért felelősséget nem vállalunk!

Mint minden háztartásban, a turistaházban is előfordulhat, hogy valami a Vendégek hibáján kívül meghibásodik vagy tönkremegy. Ha bármilyen rendellenességet tapasztalnak, az esetleges komolyabb károk elkerülése érdekében szíveskedjenek azt felénk mielőbb jelezni.

Vendégeink a házban információt találnak a faluban elérhető szolgáltatásokról, bevásárlási lehetőségekről, éttermekről, illetve a környék nevezetességeiről és látnivalóiról. Bármilyen kérdés és kérés esetén szívesen állunk rendelkezésükre!


Együttműködésüket köszönjük, kellemes pihenést és kikapcsolódást kívánunk!