A házikóról 

Turistaházunk 2012. májusában nyitotta meg ajtaját a Bakonyt szerető, pihenni vágyó turisták előtt. Családi vállalkozásként működünk, így nekünk is jó lehetőség az egymásra figyelésre, együttlétre ez a kis sziget. Célunk, hogy hozzánk is "haza" érkezzenek a Vendégeink és megismerjék az igazi erdő-élményt, szívükbe zárják a Bakonyt. Házikónk 10 személyes, egy időben csak egy bérlőt fogad, ezért kis- és nagycsaládosok illetve kisebb baráti társaságok/munkahelyi kollektívák számára is megfelelő környezetet tud biztosítani a felfrissüléshez.


Engedje meg, hogy körbevezessük

Az alsó szinten egy légtérben található az előtér, a konyha és az étkezősarok. A főbejáraton belépve egy kisebb folyosóra érünk. Jobbra az emeleti lépcső, balra pedig szobainas. Rögtön szemben a ház dísze, az egyedileg rakott zöld cserépkályha, amely amellett, hogy hidegebb napokon és télen az egész ház fűtését biztosítja, romantikus és meghitt légkört teremt beszélgetésekhez és borozgatásokhoz.

A földszinten két hálószobánk van, a folyosó két oldalán. Mindegyik franciaággyal rendelkezik, illetve éjjeliszekrénnyel és polcokkal lettek felszerelve a teljes kényelemért. Az egyik szobát a kályha hátoldala melegíti, ez egy kisebb kuckó. A másik szoba ablaka a turistaút felé néz, reggelente mindig látni egy-egy szarvast, őzet.

A földszinti fürdőszoba is az előtérből nyílik, mellékhelyiséggel és  zuhanyzási lehetőséggel. Törölközőt biztosítunk.

Turistaházunk önellátó, teljesen felszerelt konyha várja majd: hűtőgép, gáztűzhely, sütő, mikró, vízforraló, kenyérpirító és kávéfőző gondoskodik a Vendégek kényelméről. Természetesen az edények, lábasok sem hiányoznak és tizenkét személyre evőeszközök, étkészletek, poharak, bögrék állnak rendelkezésre.

Rövid lépcsősor vezet az emeleti részre. 

A tetőtér két külön hálószobából, kis előtérből és zuhanyzós fürdőszobából áll. A kisebb szobában kettő, a nagyobbikban pedig négy ágy van, így összesen hatan pihenhetnek idefent. 

 Az előtérben található könyvespolcon különféle játékokat találhatnak kisebb és nagyobb Vendégeink is, illetve különféle könyvekkel, magazinokkal gondoltunk a délutáni pihenőidőt olvasásra szánó Vendégekre is. 

Figyelem! Internet és televízió nincs a házban, szándékosan. Szeretnénk, ha a nálunk eltöltött idő kizárólag és csakis az egymásra figyelésről szólna. Az erdőben sosem unatkozik az ember. Reggeli kávéját kortyolgatva megfigyelheti az ébredő természetet, a csiripelő madarakat, kis őzeket és akár a pindur vadmalacokat is. A kávé után rövid körjárat a kültéri fitness parkban, minden izmot átmozgat és felkészít a tevékeny napra. Öreg tölgyünk és az azt őrző két mackó árnyékában megbújó pingpong asztalnál feltöltődhet a gyermekeivel, barátaival játszva, de a kis tisztás tollaslabda bajnokságok és focimeccsek otthonául is szolgálhat.

A háztól induló túraútvonalak több napra is izgalmas kalandokat rejtenek, akár a Likas-kő, akár a Cuha-patak irányába indul a csapat.

Ha megéhezett, használhatja bográcsunkat, vagy az erdő által nyújtott természetes nyársakat a finom falatok elkészítéséhez, majd a sütögető mentén felállított sörpadoknál helyet foglalva a tiszta levegőt és a legjobb erdei lejátszási listát élvezve el is fogyaszthatja azokat.

Este pedig nincs is szebb, mint tábortűz mellett összegyűlni egy pohár finom itallal a kézben, kihasználva a lemenő nap utolsó sugarait.

A házról bővebb információk a Házirend, képek pedig a Galéria fülön találhatók,